Over Mandy

Ojee dit vind ik lastig om zomaar iets over mij te vertellen maar ik ga het doen. Laat ik beginnen met hoe ik er nu in sta. Op de manier zoals het nu is had ik nooit durven dromen maar het is zo ontzettend gaaf en waardevol. Ben alles en iedereen zo dankbaar dat ik juist nog meer wil groeien en het beste uit mezelf te halen. 

Even terug naar het begin want hoe is dit ontstaan? Mijn ouders zijn ook creatief aangelegd dus ik heb een beetje creative DNA in mij zitten. Tekenen vond ik altijd wel leuk maar eigelijk deed ik er niet zoveel mee. 

Totdat ik naar een expositie ging bij mij in de buurt en heb mij daar ingeschreven om 1 x in de week deel te nemen aan een schildersvereniging. Hier ben ik stap voor stap dingen gaan leren. In de tussentijd heb ik mij ook aangemeld bij een kunstenaar om daar 1 x in de week les te nemen om zo het werken met olieverf onder de knie te krijgen. 

In die cursus werd er uitgelegd hoe je een portret moest schilderen, en ik kan je vertellen ik had meer hulp nodig dan dat ik het zelf goed deed. Dus toen het voor de zoveelste keer niet lukte (oftewel de persoon in kwestie leek voor geen meter) heb ik uit frustratie een ander doek gepakt en ben ik een bloem gaan schilderen. Deze was vrij abstract. Nu ben ik veel realistischer gaan tekenen en schilderen. Zo is mijn passie voor de bloemen ontstaan. 

Met betrekking tot het tekenen heb ik juist door op Youtube te kijken veel geleerd en heb ik dus mijn eigen techniek ontwikkeld. In September 2018 heb ik een workshop gevolgd, hyper realistisch tekenen en dit was zo ongelooflijk waardevol. Deze workshop werd gegeven door Emanuele Dascanio uit Italie en ik heb zoveel van hem geleerd dat ik wil blijven leren. Ook heb ik toen Jaime Valero ontmoet, een kunstschilder uit Spanje. Hij heeft mij een aantal tips gegeven waardoor ik ook heel anders ben gaan kijken op de manier hoe ik schilder. Dit jaar, 2020, volg ik veel workshops via de IBEX-collection die mij helpen om mijzelf te verbeteren en uit te dagen.

Vanaf Januari 2019 heb ik mij ingeschreven bij de KVK om als professioneel kunstenares door het leven te gaan. Ondanks die titel zit ik niet stil en wil ik mij continue verbeteren en ontwikkelen. Geregeld volg ik workshops in het buitenland om zo nog meer skills te leren en te groeien in wat ik kan.

FOLLOW US ON SOCIAL: